Hva skal jeg ta med meg i møtet med advokaten?

Møte Wulff
Møte med advokat

Hva du tar med deg når du skal i møte med en av våre advokater varierer selvfølgelig etter hvilken sak du har. Likevel er det i de fleste saker slik at du bør ta med deg

  • Alt av brev/korrespondanse som du har i anledning saken. Har du mottatt brev fra en advokat eller fra motparten. Kanskje fra en offentlig instans. Ta det med deg.
  • I saker med mye historie synes mange advokater det er behjelpelig om du selv har skrevet noen notater i saken.
  • Dersom du ønsker å få avdekket hvorvidt du har krav på fri rettshjelp hjelper du mye på tiden om du tar med deg den siste likningen din (og din partner om du har det), samt din/deres siste lønnsutbetaling eller NAV-utbetaling.
  • Du må gjerne ta med deg støtteperson i møtet. Mange har med seg en person som støtte i møte med advokat. Ikke for at møtet er skummelt, men for å hjelpe til med å fylle ut den informasjonen som er nødvendig. Husk likevel at advokaten ønsker å snakke med sin klient. Hvordan klienten fremstår er en del av saksforberedelsene som i noen tilfeller må jobbes med. Har klienten vanskelig for å få ut sitt budskap bør det jobbes med i stedet for at andre tar ordet i et møte. I retten må klienten forklare seg selv.
  • Du trenger ikke å ta med deg lover, regler eller artikler på det rettslige. Advokaten har som regel tilgang på alle rettskilder selv.
  • Hvis saken din er dekket av en forsikring (spesielt eiendomssaker er ofte det) så er det fint om du har avklart dekning av advokathjelp med forsikringsselskapet på forhånd.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ring oss