Nektet adgang til flyet? Forstå dine rettigheter og kompensasjon.

Har du noensinne opplevd å bli nektet ombordstigning på et fly? Uansett om det skyldes overbooking, manglende dokumenter eller andre forhold, er det viktig å kjenne til dine rettigheter i slike situasjoner.

Overbooking og dine rettigheter

Overbooking er en vanlig forekomst i luftfartsindustrien. Det skjer når flyselskaper selger flere billetter enn det er tilgjengelige seter på et fly. Som passasjer kan du bli bedt om å gi fra deg plassen din, selv om du har en gyldig billett.

Kompensasjon og ombooking

Hvis du blir nektet ombordstigning på grunn av overbooking, har du krav på økonomisk kompensasjon avhengig av lengden på flyturen. Dette kan variere fra € 250 til € 600, avhengig av distansen. I tillegg har du rett til mat, drikke, og om nødvendig, hotellovernatting og transport.

Selvforskyldte forhold

Det er viktig å merke seg at hvis du blir nektet ombordstigning på grunn av selvforskyldte forhold, som manglende dokumenter eller dårlig atferd, kan du miste retten til kompensasjon.

Klagerettigheter

Dersom du mener at du har blitt urettferdig behandlet, har du rett til å klage. Start med å sende en skriftlig klage til flyselskapet. Hvis du ikke er fornøyd med svaret, kan du kontakte Forbruker Europa for videre veiledning.

Å bli nektet ombordstigning kan være frustrerende, men det er viktig å kjenne til dine rettigheter og handle deretter. Ved å være informert kan du sikre at dine rettigheter blir ivaretatt selv i utfordrende situasjoner på flyplassen.

Ring oss