Hvilke formkrav er det for samboeravtaler?

Mange samboere lager samboerkontrakter og de har da den beste forsikringen de kan ha mot et vanskelig og uoversiktlig økonomisk forhold etter samlivet opphører. Samboerkontrakter er ikke lovfestet og vi har ingen samboerlov i Norge slik de har i Sverige (Sambolag 2003:376).

Det betyr også at vi ikke har noen formkrav for samboeravtaler og at man kan gjøre det slik man selv vil. Det vanligste er at man setter det opp som et dokument og behandler det som om det var et testament eller en ektepakt som ble inngått. Altså med vitner som overværer at partene skriver frivillig under på dokumentet. Selv om dokumentet er like gyldig uten vitner så vil det være bevismessig smart å ha vitner  slik at dersom en part senere hevder press eller at dokumentet er forfalsket så vil et vitne kunne oppklare dette.

Trenger du samboeravtale eller er du i en konflikt med tidligere samboer? Vi har lang erfaring med å bistå i planlegging av samboerforhold og i oppløsning av samboerforhold. Vi står klare til å hjelpe deg nå: 751 75800 eller vår gratistjeneste: Gratis kontaktskjema

Ring oss