Angrerettloven: Hva du bør vite før du handler på nett

Å handle på nett har blitt stadig mer populært de siste årene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Du kan handle fra hvor som helst og når som helst, og du kan få tilgang til et bredt utvalg av produkter som kanskje ikke er tilgjengelige i butikkene der du bor. Men før du klikker på “kjøp” -knappen, er det viktig å vite hvilke rettigheter du har som forbruker.

Angrerettloven gir deg som forbruker en betydelig beskyttelse når du handler på nett. Loven gir deg rett til å angre kjøpet innen 14 dager etter at du har mottatt varen, uten å oppgi noen grunn. Det betyr at du kan returnere produktet og få tilbake pengene dine, med unntak av fraktkostnader.

Men det er noen viktige ting du bør vite før du benytter deg av angreretten. For det første gjelder loven bare hvis du har handlet som forbruker, ikke som næringsdrivende. Videre gjelder loven bare for kjøp som er gjort ved fjernsalg eller salg utenom faste forretningslokaler. Dette betyr at du har rett til å angre kjøpet hvis du har handlet over internett eller telefon, eller hvis du har handlet hjemme eller på gaten og kjøpt for over 300 kroner.

Men det er også unntak fra loven. For eksempel gjelder den ikke for avtaler om salg av varer fra salgsautomater eller automatiserte forretningslokaler, avtaler om salg eller oppføring av fast eiendom, eller avtaler om persontransporttjenester. Hvis du handler varer i en fysisk butikk, gjelder ikke angrerettloven, men du kan ha rett til bytte eller åpent kjøp i henhold til butikkens regler.

Det er viktig å merke seg at det ikke er en lovbestemt rett å få bytte eller åpent kjøp. Hvis butikken tilbyr dette, er det en service til kundene. Derfor bør du alltid sjekke butikkens vilkår for retur og bytte før du handler.

I tillegg er det viktig å sjekke produktbeskrivelsen nøye før du kjøper noe på nettet. Hvis det viser seg at produktet ikke er som beskrevet eller har en feil, har du selvfølgelig rett til å klage og få produktet reparert eller byttet. Men hvis produktet ikke er som du hadde forventet, kan det være vanskeligere å få refundert pengene dine hvis du allerede har brukt produktet.

Ring oss